Låna små belopp på nätet

låna 1000 kr med snabblånSnabblånebranschen har varit i blåsväder länge och kritiserats för att ha lånat ut pengar utan att göra korrekta kreditbedömningar. Ofta har det rört sig om väldigt små summor då dessa låneformer brukar ha ett maxbelopp på mellan 10-20 tusen kronor. Det är även vanligare än många tror att Svenskar bara lånar en tusenlapp eller två på nätet och frågan är om det är vettigt och meningsfullt över huvud taget.

Tight ekonomi med kortsiktig planering

De som främst använder snabblån och som lånar dessa små belopp är oftast ensamstående, yngre personer som har väldigt tight ekonomi. Ekonomin går precis ihop och det finns i regel ingen planering eller budgetering. Detta innebär att det vissa månader kan förekomma fler utgifter än vad dessa personer har i inkomst, vilket gör att de måste tillfälligt dryga ut sin ekonomi för att få månaden att gå ihop.ö

Snabblån kan vara räddningen

Även om 1000 kr kan låta lite så kan det rädda en månads ekonomi. Om personen sedan har lite framförhållning de kommande månaderna så går det ganska lätt att återbetala en tusenlapp. Det finns många kreditbolag där man kan låna 1000 kr i 1-3 månader och det går väldigt fort att få pengarna till sitt konto.

Det som många gör fel med dessa små lån är att de använder dem till helt meningslösa saker, som att kunna få råd att gå på krogen eller att köpa något onödigt som de egentligen inte har råd med. Alla har vi ett ansvar för vår ekonomi och för att vi inte drar på oss mer utgifter än vi kan hantera. Om man slarvar med detta kan det leda till allvarliga konsekvenser i form av betalningsanmärkningar och i värsta fall utmätning genom Kronofogden.