Spara pengar

sparapengar

I den klassiska följetången om Spara & Slösa hade Slösa mycket roligare än Spara, åtminstone fram tills pengarna tog slut. Historien om Spara & Slösa berättar en viktig sanning. Det är månne roligare att spendera pengar idag än att spara dem, men det är självklart Sparas framtid som ser ljusast ut.

Att spara pengar kan upplevas som tråkigt och besvärligt. Det behöver dock inte vara så. Det går att med enkla medel spara pengar och dessutom ha roligt under tiden, särskilt om det finns ett konkret mål med sparandet. Här är fem tips för att spara pengar genom att begränsa utgifter, på sätt som inte behöver vara särskilt besvärliga. Gå till Sparapengar.com om du vill veta mer om att spara pengar på sparkonton, i aktier, fonder, till pensionen osv.

Planera matinköp och gör storkok

Genom att planera matinköp och göra större matlagningsinsatser finns mycket pengar att spara. Genom planeringen ser du till att du inte köper onödiga saker och genom att göra storkok får du mat över som kan räcka till både en och två matlådor till lunchen på jobbet. Bara genom att ha en egen lunchlåda med dig kan du spara flera hundra kronor, och det varje vecka.

Ett annat smart sätt att spara pengar på för matinköp är genom att bli medlem hos en eller flera matbutiker. Som medlem får man i regel en mängd erbjudanden och rabatter beroende på hur mycket man handlar för varje månad. En bra idé kan i så fall vara att göra alla sina matinköp i en och samma mataffär. På så sätt maximerar du din bonus och dina erbjudanden.

Välj den billiga mataffären

När du planerar dina matinköp för att spara pengar, varför inte se till att du också handlar de billigaste matvarorna? För många matvaror är det ingen större skillnad mellan dyrare och billigare alternativ. Många gånger är innehållet faktiskt detsamma och det är bara förpackningens design som skiljer! De billigare mataffärerna behöver inte ha sämre produkter, de ser bara till att spara in på kringkostnader för att du ska få en så billig matkasse som möjligt.

Flera matbutiker har också recept för så billig, men samtidigt så god, mat som möjligt. På så sätt slår du två flugor i en smäll. Dels behöver du inte lägga särskilt mycket pengar på maten och dessutom blir det goda måltider. Utöver detta lär du, på detta sätt, få inspiration till nya rätter som du inte provat på tidigare.

Handla kläder och skor på nätet

Du kan, som du säkert vet, spara en del pengar på att handla kläder och skor i webbutiker på nätet. Ännu mer pengar finns att spara på att köpa begagnade skor och kläder på auktions- och annonssajter. Framför allt finns en mycket stor marknad för begagnade barnkläder, så om du har barn får du inte missa denna möjlighet. Kanaler som t.ex. Tradera har ett stort antal butiker som är verksamma exklusivt genom deras plattform. Startar du ett konto på Tradera får du således tillgång till en uppsjö av försäljare som inte går att nå på något annat sätt. Den största aktören på marknaden för second hand-kläder är förmodligen Sellpy. Sellpy agerar exklusivt genom Tradera. Sellpy ser till att bara de mest högkvalitativa kläderna kommer ut till försäljning vilket gör att köparna kan vara säkra på att de plaggen som säljs är av god kvalitet och i gott skick. Detta är något som vi varmt kan rekommendera att kolla upp!

Spara genom automatiska överföringar

Ett sätt att undvika att göra onödiga inköp är att helt enkelt se till att det inte finns pengar att handla för. Om du vill säkra ett sparande varje månad kan du med fördel se till att en summa dras från ditt konto automatiskt så fort lönen kommer in. Genom detta har du på ett effektivt sätt sett till att du får svårare att slösa. Utöver detta gäller självklart att du inte får använda kreditkort då det förstör hela tanken med den här idén.

Undvik att ta bilen

Bilen är ett fantastiskt fordon med den flexibilitet den ger. Samtidigt kostar den mycket pengar. Många behöver en bil för jobb, skjutsning av barn, med mera, men det är förmodligen också så att bilen ibland används lite för mycket av bekvämlighetsskäl. Varje kilometer kostar en hel del pengar och genom att låta bilen stå vid ett par tillfällen i veckan kan du spara en skaplig slant. Dessutom får du mer motion!